28 Nisan 2009 Salı

KANDİL SİMİDİ



Her ne kadar kandillerin vazgeçilmez tadı olsada günlük hayatın doyulmaz lezzetidir kandil simidi. Şeklini değiştirip ikramlıkların arasına yerleştirdiğim bir tat. Bu tarifi portakal ağacından aldım. Çok lezzetli tadan herkesin beğendiği bir taif. Sizinde beğeneceğinizi düşünerek paylaşmak istedim.
  • 1 paket margarin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 600 gr un (4,5- 5 bardak)
  • üzerine yumurta akı susam

Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dk dondurucuda bekletelim ( kendini toplaması için). Hamuru tezgaha alıp merdane yardımı ile açalım. İstediğimiz kalıplarla şekil verip önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp tepsiye dizelim. 200 C de önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: