- 2 yumurta
- 2 fincan pudra şekeri
- 2 fincan un (kahve fincanı)
- yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 5 adet kivi
- 2 adet milföy süslemek için
Oda ısısında beklemiş yumurtaları pudra şekeri ile köpük köpük olana kadar çırpalım. 2 kez elediğimiz unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. 20 cm kek kalıbını yada tepsiyi margarinle yağlayıp unlayalım ve hamuru boşaltalım. 180 C de önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirelim. Bu arada süt, şeker ve nişastayı karıştırıp ocakta pişirelim. Kaynamaya başlayınca kapatıp vanilyayı ve margarini ekleyelim (margarin kremaya parlaklık veriyor) soğumaya bırakalım. Pişen pandispanya soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım. İkiye keselim, alt parçaya meyveleri dilimleyip dizelim. Üzerine kremanın yarısını sürelim. Diğer pandispanya parçasıyla üzerini kapatalım. Kalan kremayı hiç açıklık kalmayacak şekilde tüm pastaya sürelim. Son olarak milföyü 200 C fırında kızarana kadar pişirelim. Pişen milföyü soğuyunca elimizle ufalayıp pastanın her tarafına serpelim. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
1 yorum:
görüntü bile iştah açıcı eminim tadıda öyledir eline sağlık....
Yorum Gönder