- 5 çorba kaşığı un tarhanası
- 2 diş sarmısak
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz, karabiber, sıvı yağ
- 2 litre su
Öncelikle tarhanamızı bir kasede üzerine geçecek kadar su ile ıslatalım. Dilediğimiz kadar sıvı yağı tenceremize alalım. Ocağı yakalım dövülmüş sarmısakları ekleyip çok az soteleyelim. Salçaları, tuz, karabiber ve bulyonuda ekleyip karıştıralım. Suyu (tercihen ılık olmalı) tencereye boşaltım tarhanayıda ekleyelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra 5-10 dk kaynatalım. Çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder