10 Nisan 2009 Cuma

ISPANAKLI GÜL BÖREK


Doğrusu yufka ile yapılacak bir çok börek çeşidinden biri gül börek, aynı zamada farklı farklı iç malzemesi ile zenginleştirilir çeşitler. Ben bugün ıspanaktan yana kullandım tercihimi. Bu aralar koşuşturmam o kadar çok ki ancak fırsat buldum tarif eklemeye.
  • 6 adet yufka
  • 600 gr ıspanak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kaşık salça
  • tuz, karabiber

sosu için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • yarım paket kabartma tozu

Soğanı yemeklik doğrayıp az sıvı yağda soteleyelim. Salça, tuz ve çok az karabiber ekleyelim. Son olarak hazırladığımız ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım. Yoğurt, sıvı yağ, yumurtanın bir tanesi ve kabartma tozundan bir sos hazırlayalım. Yufkaları 4 parçaya keselim. Her bir parçaya önce sos sürüp geniş tarafına iç harcından koyup yuvarlayalım. Elde ettiğimiz uzun ruloyu kıvırarak gül şekli verelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim. Artan sosun içine kalan bir yumurtayı kırıp çırpalım. Böreklerin üzerine bu sosdan sürelim 200 C de önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: