1 Mayıs 2009 Cuma

KREP

Bazı bölgeler de akıtma da denilen güzel bir lezzet. İster tatlı ister tuzlu her şekilde tüketilebilen bir tat. Dondurma, reçel, muhalllebi gibi tatlılarla tatzlı, peynir, domates gibi tuzlularla tuzlu tüketilebilir. İster kakaolu ister sade, anlıyacağınız evir çevir kullan. Ben bugün tuzlu ve sade yaptım. Aniden gelen misafire çay demlenene kadar yapılacak bir tarif.

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Bütün malzemeleri karıştırıp akışkan bir hamur elde edelim ( zaten bu yüzden diğer adı akıtma). Büyük boy bir tavayı ocakta iyice ısıtalım. İlk sefere mahsus çok az sıvı yağ gezdirelim, daha sonrasında gerek kalmıyo. Bir kepçe tavaya yayıp iki tarafınıda pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: