Semizotu yöre yöre tarifi ve ismi değişsede faydası değişmeyen bir lezzet. İster pişirerek ister taze olarak tüketilebilen bir sebze. Zaten faydası da saymakla bitmez. Uykusuluk, sinirlilik, zihin yorgunluğuna, zayıflamaya faydalıdır. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Lapası yanıkta rahatlık verir. Yani kısacası severek tükettiğimiz bu sebze veya ot çok faydalı şifa kaynağı bir ot. Lafı biraz fazla uzattım galiba neyse tarife geçeyim artık.
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- yarım kg semizotu
- 2 çay kaşığı tuz
Temizleyip yıkadığımız semizotunu irice kıyalım. Yoğurt, mayonez ve tuzu karıştırma kabında çırpalım. Semizotunu ilave edip karıştıralım. Salatamız hazır. Dilerseniz bir diş sarmısak ilave edebilirsiniz. Her iki şekilde de güzel oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder