İrmik helvası, uzun zamandır bir çok tarif denedim. Ama tutturabildiğim ve beğendiğim tek tarif. Canım arkadaşım Filiz'den aldığım bir tarif. Tane tane şekeri tadı tam kıvamında. Benimle birlikte tadan herkesinde beğenisini kazandı. Bu nedenle resimleyip hemen sizinle paylaşmak istedim.
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1/4 (çeyrek) margarin
- dolmalık fıstık
Margarini teflon tenceremize alıp eritelim, irmiği ekleyip kavurmaya başlayalım. Bu arada su, süt, ve şekeri bir kasede şeker eriyene kadar karıştıralım. İrmik bir süre kavrulduktan sonra fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edelim. (benimkiler biraz fazla kavruldu ama) İyice kavrulunca şekerli karışımı ekleyelim, karışımı çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım. Demlenip soğuduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder