Önce beşemal sos tarifini vereyim.
- 50 gr margarin
- 4 yemek kaşığı un
- 4 bardak süt
- 4 çay kaşığı tuz
Margarini eritelim unu ekleyip bir kaç dk kavuralım. Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyelim. Çırpma teli ile topaklanmaması için hızlı hızlı çırpalım. Tuzu ilave edelim, kaynamaya başlayınca birkaç dk kaynatıp altını kapatalım.
- 7-8 adet orta boy patates
- 1 adet tavuk but
- 1 adet 580 gr garnitür
- bir kase rendelenmiş kaşar
Haşlayıp ezdiğimiz patates, garnitür ve haşlayıp küçük parçalara ayırdığımız tavuğu karıştıralım. Hazırladığımız beşemal sosun çoğunluğunu bu karışıma ekleyip karıştıralım. Bir fırın tepsisine yayalım ben dikdörtgen borcam tercih ediyorum. Kalan beşemal sosu üzerine yayıp kaşarıda ekledikten sonra 180 C de kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Ilık olarak servis yapalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder