Bu pastayı bir kaç senedir yapıyorum tarifi ablama ait. Bu şekilde yapılan tariflerin bazısına ağlayan pasta da deniliyor. Fakat ben kakaolu pasta olarak almıştım tarifi. Tadan herkesin hoşuna giden oldukça pratik ve lezzetli bir tarif. Sizinle de paylaşmak istedim beğeneceğinizi umarak.
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
ıslatmak için
- 2 su baradağı süt
üzerine
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
Yumurtaları şekerle iyice çırpıp sıvı yağı ekleyelim. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip karıştıralım. Yağlanmış kare borcama hamuru yayıp 170 C de 30 dk pişirelim. Kek ılınınca 2 bardak sütle ıslatalım. 2 paket kremşantiyi 2 bardak sütle çırpıp kekin üzerine muntazam bir şekilde yayalım,1 saat kadar dolapta bekletelim. Son olarak 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 tatlı kaşığı kakaoyu karıştırıp pastanın üstünü damla damla süsleyelim. Bir kaç saat sonra servis yapalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder