8 Mayıs 2009 Cuma

ZEYTİNLİ SARMA POAÇA



Zeytin bizim evin vazgeçilmezi. Düşünüyorum da zeytin sevmeyen azdır herhalde. Özellikle hamurişine oldukça yakışıyor. Ben de bu gün zeytinli poaça yapmaya karar verdim. Kolları sıvayıp mutfağa girdim. Böylece yukarı da gördüğünüz poaçalar ortaya çıktı.
  • 1 paket margarin
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 6 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı tuz
  • dilimlenmiş zeytin

Süt, su ve şekeri karıştırıp biraz ılıtalım, mayayı ekleyip mayanın kabarmasını bekleyelim.Oda sıcaklığında yumuşattığımız margarini karıştırma kabına alalım. Yumurta aklarını, tuzu ve mayalı karışımı da kaba ekleyelim. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve ele yapışmayacak şekilde bir hamur hazırlayalım. Hamuru 15- 20 dk mayalandıralım. Hamurdan elimizi dolduracak kadar hamur alıp açalım. Sigara böreği yada elmalı pasta şeklinde keselim. Geniş tarafına zeytin koyup saralım. Tepsiye dizip 30 dk mayalandıralım. 200 C de önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: