3 Haziran 2009 Çarşamba

KISIR

Biz türk milleti olarak bulguru hertürlü tüketen bir milletiz. Pilav, köfte, kısır acılı acısız istediğin şekilde tüket. Hele bizim evde bulgur vazgaçilmezlerden. Aslında her yörede yapılan ama kullanılan baharatlardan dolayı tadında değişiklikler olan bir lezzet kısır. Doğuda beş çeşit, yedi çeşit diye hazır paketli baharatlar var. Adları içinde bulunan baharat sayısına göre değişiyor. Sıra benim tarifime geldi...

  • 500 gr esmer köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet limon
  • yarım demet maydanoz
  • 5-6 dal taze nane
  • yarım demet taze soğan
  • pulbiber, kimyon, karabiber, tuz
  • sıvı yağ

Bulguru ayıklayıp üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip şişmesi için üzerini kapatalım. Sıvı yağ ile salçaları kavuralım, baharatları ve tuzu ekleyelim. Maydanoz, nane, ve yeşil soğanı ince ince kıyalım. Önce salçalı karışımı sonra yeşillikleri ve son olarak limonu ekleyip elimizle yoğuralım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: