14 Mart 2009 Cumartesi

ELMALI PASTA


Yılların vazgeçilmez tarifi benim için. İlk defa çok sevdiğim bir arkadaşımın evinde tatmıştım. Tarif defterimde hemen yerini alan bir tat. Şimdiye kadar bir çok elmalı pasta tarifi denedim. Son olarak karar verilmiş bu tarif karşı komşumun tarifi. Umarım beğenirsiniz.
  • bir paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker (isteğe göre artırılabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • 7 - 8 adet elma
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • yarım su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Oda sıcaklığında bekletilmiş margarinimizi karıştırma kabına alalım. Sıvı yağ, yoğurt, ve şekeri de ekleyelim. Son olarak biraz un ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu azar azar ekleyelim ki kıvamı ayarlamamız kolay olsun. İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.( Kurabiye hamurlarını ne kadar çok yoğurursak o kadar iyi sonuç alırız) Hamuru yarım saat dinlenmeye bırakalım. Bu arada soyduğumuz elmaları rendeleyelim ve pişirme kabında erittiğimiz margarinle suyunu çekene kadar 10 dk kavuralım. Tarçın ve cevizide ekleyip bir iki dakika daha pişirelim. Bir kenarda soğumaya birakalım. Dinlendirdiğimiz hamurları 8 eşit parçaya ayırıp yuvarlayalım. Her bir parçayı oklava yardımı ile yuvarlak bir şekilde servis tabağı büyüklüğünde (26 cm) açalım. Açtığımız hamuru sekiz parçaya keselim. Geniş tarafına hazırladığımız elmalı harçtan bir kaşık koyup ince uca doğru saralım. Tüm hamurları bitirene kadar aynı işleme devam edelim. Yağlanmış kağıda dizip 170 C de önceden ısıtılmış fırında kızarmadan pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapalım.


Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

abla hala tarife internetten bakıyo Sevda ablam =) birazdan yapcaz gel beraber yiyelim