13 Mart 2009 Cuma

HAVUÇLU KEK


Misafirlerimize ikram için tercih edilecek en güzel lezzetlerden biri havuçlu kek. Tarçın ve cevizin en güzel birleşimi. Kreması ile pasta sayılabilecek bir tat. Bizim evde beğenilerek tüketiliyor, umarım sizde beğenirsiniz.
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı havuç
  • 2 su bardağı un
  • yarım su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu

kreması için

  • yarım litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • yarım paket margarin

Yumurta ve şekeri iyice çırpıp üzerine rendelenmiş havuçları ekleyelim. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Son olarak ceviz ve tarçını da ekleyelim. Yağlanmış fırın tepsimize hamuru boşaltıp 18o C de pişirelim ( yaklaşık yarım saat kadar ). Bu arada kremamızı hazırlamaya başlayalım. Öncelikle margarini bir tencerede eritelim üzerine unu ekleyip hızlı bir şekilde çırpalım. Bir iki dakika kavuralım ve şekeri ekleyelim. Sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlı hızlı çırpalım. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alalım. Kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakalım. Kekimiz de soğuduktan sonra kremamızı üzerine dökelim. En son dövülmüş cevizle üzerini süsleyelim.Ben bu ölçüleri kare yada yuvarlak borcama yapıyorum. Misafirim kalabalık olacaksa yarım ölçü daha artırıp dikdörtgen borcama yapıyorum.

Afiyet olsun .






Hiç yorum yok: