21 Mart 2009 Cumartesi

KEREVİZ SALATASI


Kereviz; adı geçtiğinde bir çok kişinin acaba dediği bir sebze. Ama emin olun bu çok farklı ve size kereviz olduğunu pek fark ettirmeyecek bir tarif. Ben sevdiğim bir arkadaşımda tattım ve çok beğendim. Şimdi de sizle paylaşmak istedim.

  • 1 kg kereviz
  • 2 limon
  • 750 gr yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • bir su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 demet dereotu
  • iki diş sarmısak
  • tuz


Kerevizleri soyup yıkadıktan sonra rendeleyelim. Limonları sıkıp kerevizi bununla ovalım, böylece kararan kerevizlerimiz tekrar beyazlar. Daha sonra kerevizlerimizi güzelce yıkayalım ve avcumuzla güzelce sıkalım ki limonun fazlası gitsin. Pişirme kabına biraz sıvı yağ ekleyip kısık ateşte kerevizleri yaklaşık 20- 25 dk kavuralım ve soğumaya bırakalım. Yoğurtve mayonezi çırpalım. Dereotu, dövülmüş sarmısak, ceviz ve iki çay kaşığı tuzu bu karışıma ekleyerek salata sosumuzu hazırlayalım. Soğuyan kerevizleri sosla karıştırıp servise hazırlayalım.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: