5 Mart 2009 Perşembe

KARNABAHAR KIZARTMASI




Kış aylarının bizim için vazgeçilmez sebzesi karnabahar. İster kızartın ister yemeğini yapın isterseniz salatasını yapın. Her türlü tüketime açık bir sebze. Bu akşam annemlerde hazırladım ve hemen tarifi sizle paylaşmak için resmini çektim. Şimdiye kadar tadanlar çok beğendi umarım sizde beğenirsiniz.
  • 1 kg karnabahar
  • 1 şişe soda
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ
  • servis için sarımsaklı yoğurt

Karnabaharı dallarından üç yada dört parçaya ayıralım. Üzerlerini aşacak şekilde su ile kapatıp tenceremizde haşlamaya bırakalım. Koku yapmaması için bir parça ekmek, beyaz kalması için de yarım çay bardağı süt ekleyelim. 2 çay kaşığı kadar tuz atalım. Dağılmayacak şekilde haşlayıp süzelim. Bu arada sodamızı karıştırma kabına alıp üzerine unu eleyerek ekleyelim (böylece topaklanmayı engellemiş oluruz) ve çırpalım. Daha sonra yumurtalarıda kırıp, tuzda ekleyip iyice çırpalım. Haşlanmış karnabaharları eninden geniş şekilde keserek harcın içine atalım. Sıvı yağı kızartma kabına alıp ocağımızda iyice kızdıralım. Kızgın yağın içine kaşık yardımı ile karnabaharlardan atalım. Çevirerek iyice kızartalım. Karnabaharları bitirene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Karnabaharlarımız hazır. Servis için bir kase sarımsaklı yoğurt hazırlayalım.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: