18 Aralık 2011 Pazar

KANDİL SİMİDİ


Kandillerin vazgeçilmezi kandil simidi. pastanelerde satılanlanlara bire bir benzeyen bu tarifi yıllardır yaparım, buradan paylaşma sırası ancak geldi. Bu tarifi sevgili anneminkızıyım çay kahve bahane etkinliğine gönderiyorum. Beğeneceğinizi umarak tarifi vermeye başlayım..

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı tuz
üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • susam
Süt, sıvı yağ, tereyağ ve yumurta sarısını iyice karıştıralım. Tuz, şeker, mahlep ve kabartma tozunu ekleyelim. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim,15 dk dinlendirelim.  Dinlenen hamurdan bir parça koparıp simit şekli verelim. Önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim. Tüm hamur bitince önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirelim.Soğuyunca servis yapalım.
Afiyet olsun...

6 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, ellerine emegine saglik, simitler cok nefis duruyor, böyle denenmis tariflerden nefis de olunca hic vazgecilmiyor, etkinlige verdigin katkidan dolayi cok tesekkürler, gene beklerim,
sevgiler.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık. Her zaman bir kenarda bulunması gereken bir lezzet. Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Sıcacık çayın yanına daha fazla yakışacal bir lezzet düşünemiyorum..
Ellerine sağlık canım..

Armina dedi ki...

Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.

pasta köşesi dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor vazgeçilmez lezzetlerden biri...
hele birde el emeği ve sevgi katılınca içine sizin simitleriniz gibi birşey çıkıyor ortaya..

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzeller ellerine sağlık canım