30 Ocak 2011 Pazar

YOĞURTLU BEYAZ LAHANA SALATASI


Çocukluğumda evde lahana sarması yapıldığı günlerde lahananın beyaz kısmından yemeye bayılırdım. Annem sarmayı sararken bende içinden beyaz yerlerinden yerdim. Şimdi büyüdüm ve lahanayı sadece sarmada değil salatalarda da kullanır oldum. Hem basit hemde gerçekten lezzetli bir salata. Kış aylarında salata malzemesi biraz sıkıntılı olduğu için mutlaka denenmesi sofralara konması gereken bir tarif olduğunu düşünüyorum ve malzeme listesine geçiyorum.

  • 6 yaprak beyaz lahana
  • 2 Havuç
  • Bir çay bardağı ceviz + süslemek için ceviz
  • Bir büyük kase yoğurt
  • 3 dolu çorba kaşığı mayonez

Lahanaları ince ince kıydıktan sonra içine havuçları rendeliyoruz. Cevizleri biraz küçük küçük doğrayıp (ağıza gelecek şekilde) içine ekliyoruz. Son olarak başka bir kapta karıştırdığımız mayonez yoğurt karışımımızı lahanalarımızın üzerine ekliyoruz. Salatamız biraz fazlaca yoğurt yiyor, eksik gelirse isteğe bağlı ek yoğurt ve mayonez eklenebilir, bol mayonezle de gayet güzel oluyor.

Afiyet olsun...

9 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

Bayılırım bu salataya ellerine sağlık canım

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

ben bu salatayı sadece lahanayla yapıyordum,ama havuçta exstra yakışır, ve lezzet verir. güzel fikir.ellerinize sağlık

Mutfak Dili dedi ki...

Elinize sağlık diyorum ve sizi tebrik ediyorum Oku pişir yorumla 2etkinliğinin sansli talihlisi siz olmussunuz. Başarınızın devamını dilerim. Kolay gelsin. Sevgilerle...

baharatlı tatlar dedi ki...

Sevgili Aylin, sevgili Esra ve sevgili mutfak dili, karşımda birilerinin olduğunu ve beni bildiğini bana hissettirdiğiniz için ve değerli yorumlarınız için çok teşekkürler...

Yeşim dedi ki...

Bende çocukken lahananın iç kısmını yemeye bayılırdım şimdide öyle:)))
lahana salatasını hiç yapmadım (nasıl kusur kalmışım hayret:))en kısa zamanda deniyeceğim .Ellerine sağlık canım.sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

günaydın arkadaşım.ziyaretin için teşekkür ederim.balparemin blogunda yazmıstım ama yinede tekrardan hediyeniz için ayrıca tebrik ederim.bence börek gerçekten harika olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

Sevil Şahin dedi ki...

hımm nefis canım ellerine sağlık
afiyet bal olsun

susamcorekotuFeriha dedi ki...

ELİNE SAĞLIK,SEBZELERİ ÇİĞDEN YEMEK DAHA FAYDALI CEVİZLE YOĞURTLA DAHA DA BESLEYİCİ OLMUŞ:)
HAYIRLI CUMALAR,SEVGİLER

Latife dedi ki...

ellerinize sağlık! lahana salatalar çok seviyorum. dün real da salata yedik, pembe renk. lahana sirke ile, limon ve biraz bal veya şeker var belki. ama nasıl bu kadar güzel pembe renk oldu anamadım. siz uzmansınız belki bilirsiniz.