- 1 kg patlıcan
- 400 gr dana eti
- 1 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- biber salçası
- 2 diş sarmısak
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
Patlıcanları ocakta közleyelim ılınınca soyup küçük küçük keselim. Eti oldukça küçük kıyıp tencerede kavurmaya başlayalım. Suyunu salıp çektikten sonra yeteri kadar sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanlarıda ekleyip kavuralım. Domatesleri soyup oldokça küçük kıyıp ete ekleyelim. Son olarak salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim. Süzme yoğurdu çok az su ile açıp sarmısak ve tuz ekleyip karıştıralım. Yoğurdu patlıcanlarla karıştırıp servis tabağına alalım. Etli sosu üzerine ilave edelim. Kızdırılmış tereyağ ile servis yapalım.
Afiyet olsun...
1 yorum:
Ali nazik yemeğine bayılırım..harika yapmışsınız ellerinize sağlık arkadaşım:)))
Yorum Gönder