keki için
- 4 yumurta
- 4 fincan pudra şekeri
- 3 fincan un
- 1 fincan buğday nişastası
- 25 gr kakao
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kaynar su
kreması için
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
kaplamak için
- 2 paket çikolatalı krem şanti
- 1 paket sade krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 kase çekirdeksiz vişne
Yumurta akları ve sarılarını ayrı ayrı cam kaselere ayıralım. Akları mikserle iyice çırpalım şekerin yarısını ekleyip krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım. Diğer tarafta yumurta sarıları şekerin kalaını ve kaynar suyu iyice çırpalım. Tahta bir kaşıkla bu iki karışımı birbiri ile karıştıralım. Un, nişasta, kabartmatozu, vanilya ve kakaoyu eledikten sonra karıştıralım. Yağlayıp unladığımız tepsiye hamuru yayıp 180 C de 40 dk pişirelim. Bu sırada kreması için süt, şeker, nişastayı karıştırıp pişirelim. Krema ılınınca krem şantiyi ekleyip çıroalım. Keki ortadan ikiye keselim ve kremanın tamamını kekin alt parçasına sürelim vişneleri de serpiştirip diğer parça keki üzerine kapatalım. Son olarak sütle çikolatalı ve sade krem şantileri karıştırıp kapmalama kremasını hazırlayalım. Pastayı kaplama kreması ile kaplayıp üzerine beyaz çikolata rendeleyelim. Ben son olarak krem şanti ve vişne ile şekil verdim. Bu kısmı tamamen evde olan malzeme ve sizin zevkinize kalmış.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder