22 Aralık 2010 Çarşamba

YOĞURT SOSLU PEYNİRLİ BÖREK


Bu sıralar sık sık misafirimiz geliyor, Ahmed'le birlikte zor ikramlıklar hazırlamak zor. Pratik, yufkalı börekler yapıyorum, buda onlardan biri. Hazırladıktan sonra buzluğa kaldırıp daha sonrada pişirebilirsiniz. Acil zamanlarda aniden gelen misafirler için iyi bir kurtarıcı. Bu arada kullandığım peynir köylü pazarından alınan köy peyniri. Lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim.
  • 1 kilo yufka
  • yarım su bardağı yogurt
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabarma tozu
  • peynir

Yoğurt, süt, sıvı yağ, yumurta ve kabartma tozunu bir kasede karıştıralım. Yufkaları sigara böreği için olduğu gibi keselim.( Ben bir yufkayı 12 parçaya ayırıyorum) Kestiğimiz yufanın bir tanesine sostan sürelim ve ikinci yufkayı üzerine kapatalım. Geniş tarafına peynirden koyup saralım ve uçlarını su ile yapıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve artan sostan üzerlerine sürelim. Son olarak böreklere susam serpip 200 C'de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: