20 Aralık 2010 Pazartesi

ELMALI KEK



Kış mevsiminin en çok tüketilen meyvalarından biri elma. Böyle oluncada tariflerin içinde oldukça yer alıyor. Değişik tarifler ararken dikkatimi bu kek çekti. Fusunun mutfağından bu tarifi aldım. Yalnız bardak ölçüsünü biraz küçük tuttuğum için hamurum biraz az oldu. Siz keki yaparken bardağı biraz büyük kullanın. Bizim çok hoşumuza gitti umarım sizde beğenirsiniz.
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı+ 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

arası için

  • 5 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz

Yumurtalar ve şekeri yüksek devirde köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri sırasıyla katın, daha sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek katıp karıştıralım. Elmaları soyup rendeleyelim, fazla suyunu sıkalım. Elmaları, tarçını ve cevizi karıştıralım. Yağlanmış kare borcama hamurun yarısını yayalım. Üzerine elmalı karışımı yayalım, kalan hamuruda tepsiye yayalım. 160 C'de üzeri kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapalım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: