11 Şubat 2011 Cuma

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı


Ekmek kadayıfı, görünüşte yapımı oldukça basit bir tatlı. Hazır aldığın ekmeği şerbetle kaynat. Ama öyle değil işin ufak tefek püf noktaları var. Bende bunları sizinle paylaşayım istedim. Kardeşim Afyon'da okuyor, eee gelirken yöreye has kadayıf, lokum, haşhaş,kaymak anlayacağınız ne varsa getiriyor. Bende getirdiklerini hazırlayıpsizinle paylaşıyorum. ( her nekadar diğer kardeşim bize gülsede hazır tatlıyımı tarif edeceksin diye) Lafı daha fazla uzatmadan tarife geçeyim.
  • küçük boy kadayıf (300 gr)
  • bir buçuk kilo şeker
  • bir buçuk litre su
  • çeyrek limon

üzeri için

  • kaymak

Şeker ve suyu tencereye alıp ocağa koyalım. Kaynadıktan sonra limonu sıkıp 5 dk daha kaynatalım. Kadayıfı geniş bir tencereye (şişip açılacağını düşünerek) alalım. Aslında esas tarifinde tepside yazıyor, tepside kısık ateşte bile olsa patlayıp taşıyor. Tenceredeki tatlının üzerine şerbeti koyup kısık ateşte şerbeti tamamen çekene kadar kaynatalım. Soğuyunca istediğimiz gibi dilimleyip kaymak ve fındıkla servis edelim.

Afiyet olsun...

6 yorum:

minimutfaktan dedi ki...

Ellerinize sağlık,tatlılar çok güzel görünüyor.

mintinin dünyası dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞIM İNANAILMAZ GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ.
ELLERİNE SAĞLIK.
SEVGİLER GÖNDERİYORUM.
HAYIRLI AKŞAMLAR DİLİYORUM

baharatlı tatlar dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşım.

baharatlı tatlar dedi ki...

senin uğurböceklerin kadar olmasada idare eder. Ellerine sağlık kurabiyelerin çok güzel görünüyor.

SeneminYemekleri dedi ki...

Rahmetli annemim en sevdiği tatlıydı.Ellerinize sağlık

KIZ ANNESI dedi ki...

kaymakli ekmek kadayifina bayilirim. kucuk kizima hamileyken her aksam is donusu yolumun uzerindeki tatlicidan bir porsiyon yemeden gecmezdim. sonunda dunyalar tatlisi bir kizim oldu.elinize saglik.