8 Ekim 2011 Cumartesi

YOĞURT SOSLU PATATES TOPLARI

Kısa aralıklarla tarif paylaşmak uzun zamandır yapamadığım bir şeydi. Ama nazar değmesin bu günlerde biraz daha fazla fırsat bulabiliyorum. Eeee malum havalar soğuyunca evden çok çıkılmıyor. Neyse efendim bir kaç ay önce arkadaşlara yapmıştım bu tarifi. Paylaşma sırası her zaman olduğu gibi ancak geldi.
  • orta boy on adet haşlanmış patates
  • yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • bir kase süzme yoğurt
  • tuz, pul biber
Patatesleri çok soğumadan soyup pütürsüz olacak şekilde ezelim, tuz, mayonez ve ince kıyılmış maydanozları ekleyip karıştıralım. Yumurta kadar parçalar alıp kase şekli verelim. Yoğurda tuz atıp çırpalım ( dilerseniz sarımsakta ekleyebilirsiniz) patateslerin içlerini dolduralım. Son olarak pul biber serpip servis yapalım.

Afiyet olsun...

11 yorum:

Şirince Tatlar dedi ki...

sunum çok hoş en sevdiğim aperatiflerden birisidir..ellerine sağlık:)arada misafirliğe gel:)

MERHABA dedi ki...

patates topları çok şirin ellerinize sağlık

dogada.blogspot.ru dedi ki...

ellerinizze sağlık patates ve yoğurt süper bir ikili çok nefis görünüyor sevgiler

baharatlı tatlar dedi ki...

Bu güzel yorumlarıyla beni yalnız bırakmayan arkadaşlarıma teşekkürler...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

sarımsaklı yoğurtla lezzeti katlanmıştır:)) eline sağlık

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

gercektende bu toplar sarimsakli yogurtla bir h arika olur hic hayir diyemeyecegim bir tarif olmus ayrica sunum harika deneyecegim insallah ellerine saglik

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

evet nihayet kış geldide davetler de başlayacak...masalar şenlenecek...

biz küçükken annem patatesi haşlar, doğrar ve üzerine yağ yakardı biz de bayılarak yerdik....

şimdilerde pek az bilinir oldu nedense...


ellerinize sağlık...

Ahu Türkyaşar dedi ki...

İkram için mükemmel. Elinize sağlık :)

► Hobihane ◄ dedi ki...

çok nefis görünüyorr..
ellerinize sağlık deneyeceğim en kısa zamanda inş.

Unknown dedi ki...

hımmm çok güzeller ellerinize sağlık

Tontirik Tarifler dedi ki...

Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 14 KASIM-28 KASIM tarihleri arasında http://yasamladans.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :)

Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Çaçaron blog a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yasamladans.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)