30 Eylül 2011 Cuma

İNCİR TATLISI

Aylar oldu yeni bir tarif eklemeyeli. Her geldiğimde tamam bir çok tarifim var yayınlayacak deyip kısa süre sonra ortadan kayboluyorum. Ama emin olun ikinci çocuk ve hayatın farklı meşgaleleri beni oldukça oyalıyor. Aslında birçoğunuz benden daha meşgul olduğunuz halde eminim tariflere ve güncelerinize düzenli olarak devam ediyorsunuz. Ben bazen kitap okumayı, bazen çocuğu, bazen etrafımı, bazende yapılacak işleri bahane ediyorum. Kış geliyor artık yaz koşuşturmaları bitiyor, böylece blog'a biraz daha vakit ayırabilirm sanırım :) . Bahar aylarında yaptığım ama yayınlamaya tembellikten fırsat bulamadığım bir tarif, kuru incir tatlısı. Yıllar önce kız kardeşim üniversitede okurken bana geldiğinde yapmıştı bu tatlıyı. Ben oldum olası cevizi ve inciri severim tam benlik bir tatlı olmuştu. Sizlerle paylaşma sırası ancak geldi. Neyse daha fazla uzatmadan tarifi vereyim.
  • 500 gr kuru incir
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su
İncirleri yıkayıp yirmi dakika kadar ılık suda bekletelim. Yumuşayan incirlerin alt tarafından küçük bir açıklık yapıp cevizleri içine dolduralım. Hazırladığımız incirleri yayvan bir tencereye dizip şekerimizi serpelim. Son olarak suyuda ekleyip kısık ateşte pişirelim. Pişen tatlılarımızı soğutup servis edelim.

Afiyet olsun...


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik. size afiyet olsun...

Sevgiler

Unknown dedi ki...

hep görüyorum ama ne yemek ne de yapmak nasip oldu.ellerine saglık.

fatosun mutfagından... dedi ki...

ÇOOK SVERİM..NEFİS GÖRÜNÜYOR..ELLERİNE SAGLIK..SEVGİLER

bolkepce dedi ki...

Hoşgeldin. Merak ediyordum ben de. Güzel bir haberle merakımı giderdin. İkinci çocuk demek... Allah analı babalı büyütsün.