Dönüşüm muhteşem oldu galiba :) Arka arkaya tarif vermeye başladım. Aman nazar değmesin :)
Arkadaşlarımla yaptığımız güne hazırlamıştım. Sizlerle paylaşma sırası ancak geldi ( benim tembelliğimden ) Ben çok seviyorum umarım sizde beğenirsiniz.
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet tavuk göğüs (bonfile)
- 1 kavanoz garnütür
- 1 kutu konserve mısır
- 1 demet dereotu
- yarım demet taze soğan
- 1 adet limon
İlk olarak tavuğu yıkayıp bol su ile haşlayalım. Haşlanan tavuğu soğuyunca küçük küçük didikleyelim. Arpa şehriyeliri bir miktar sıvı yağ ile iyice kavuralım. Kavrulan şehriyelere 2 su bardağı sıcak su, 2 bardak tavuk suyu ekleyip yeteri kadar tuz atarak pişirelim. Pişirdiğimiz şehriyeleri yapışmaması için ara ara karıştırarak soğutalım. Bu arada dereotu ve soğanları ince ince kıyıp garnitür ve mısırla birlikte harmanlayalım. Tavuk, şehriye ve yeşillikleri karıştıralım. Son olarak 1 adet limonu sıkıp servis tabağına alalım.
Afiyet olsun...
9 yorum:
harika görünüyor canım ellerine sağlık nefis olmuş:))
ben kavurmadan yapmıştım ama böylede harika olmuş canım.denemek lazım.ellerine sağlık.sevgiler.
cok sevdıgım salata tarıfı..ellerıne saglık...
Lezzetli görünüyor ben böyle karşıık şeylere bayılırım.Denemek istiyorum en kısa zamanda sevgilerimle...
cok nefis gözüküyor hic denemedim bir ara deneyecegim o kadar cok deneyecegim sey varki artik gitgide kabariyor listem :O)
Güzel yorumlarıyla beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkürler...
Nefissss bir salata olmuş.
Kaşık kaşık yemek istiyorum.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Şehriyeyi sarımsaklı yoğurt, dereotu ve zeytinyağıyla karıştırarak yapıyordum ben. Böylesini ilk defa deneyeceğim. Çok güzel görünüyor :)
İştah açıcı bir görüntüsü var benim için çok severim salata çeşitlerinin hepsini hiç denemedim ama sayenizde en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum :)Sevgiler
Yorum Gönder