Bugünlerde bilmem blogların kapatılması mı bilmem fotoğrafları eklemekte yaşadığımız sıkıntıdan mı bir türlü tarif ekleyemedim. Her zaman olduğu gibi elimde fotoraflar ve tarifler birikti. Umarım aksilikler çıkmadan sık sık paylaşabilirim sizlerle. Bir kaç hafta önce Zeynep'in okulu için poğaça tarifi arıyordum( aslında benim blog maceram Zeynep'in hamurişi günlerine değişik tarifler araken başladı) sevgili Umutsepeti Zeliha'ın bayatlamayan poğaçasına rastladım. Ben bu pogaçayı yoğurt koymadan yapıyordum, böyleside çok güzel oldu. Bende sizlerle paylaşayım istedim, bizimkilerden iyi not aldı umarım sizlerde beğenirsiniz.
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı süt
- 1 paket yaş maya
- 4 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta
- aldığı kadar un
iç harcı için
- 500 gr peynir
- maydanoz
Ilık süt şeker ve mayayı karıştırıp 10 dk mayalandıralım. Bu karışımın içine sırası ile yoğurt, sıvıyağ, yumurta aklarını ve tuzu karıştırıp yavaş yavaş un ekleyelim. Ele yapışmayacak şekilde oldukça yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru iki kat kabarıncaya kadar mayalandıralım. Diğer tarafta peynir ve maydanozla harç hazırlayalım. Mayalanan hamuru bezelere ayıralım, elimizle açtığımız bezelerin içine peynirli harçtan koyup yuvarlayalım.Yumurta sarılarını sürüp üzerine susam serpelim. Önceden ısıtılmış 200 C fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
5 yorum:
Poğaça çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.Ama bir kaç hafta evvelki sodalı poğaçadada yazdığım gibi bence içine maya giren bir poğaça bayatlamayan poğaça olamaz.En azından ancak ısıtılırak yenir yada ertesi gün yenir ama ben yinede ilk günkü tadı alamam:)
harika olmuşlar ellerine sağlık canım
Sevgili Aylin güzel yorumun için teşekkürler. Evet bende senin gibi düşünüyorum ama tarifin aslına sadık kalabilmek için "bayatlamayan" demeliydim. Birde diğer tariflere göre daha geç bayatlıyor hatta bizim evde bayatlamaya fırsat bulamıyor :)
çayın yanına ne güzel giderdi şimdi.ellerine saglık.
Poğaçalar nefis olmuş,ancak mayalılar,pişirildiği gün kü gibi kalmıyor yine de bayatlasa da lezzetli oluyor,
eline sağlık,sevgiler...
Yorum Gönder