15 Ocak 2010 Cuma

MUHALLEBİLİ ELMA TATLISI

Uzun zaman sonra tekrar bir tarifle sizlerle birlikteyim. Önceleri hastalık daha sonra fotağraf makinasının azizliği derken şükür artık beğeneceğinizi umduğum bir tarifle buradayım.
  • 6 adet elma
  • yarım lt süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 kaşık şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
Elmaları soyup içlerini doldurulacak şekilde oyalım. Daha sonra bir tencerede kaynattığımız yaklaşık iki litre suya biraz şeker katıp elmarı bu suda 5 dk haşlayalım. Elmaları servis tabağına alıp içlerine ceviz dolduralım. Süt, şeker ve nişastayı karıştırıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Pişen muhallebi ile elmaları dolduralım. Soğuduktan sonra ceviz veya şamfıstığı ile süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: