- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı mahlep
- 600 gr un (4,5- 5 bardak)
- üzerine yumurta akı susam
Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dk dondurucuda bekletelim ( kendini toplaması için). Hamuru tezgaha alıp merdane yardımı ile açalım. İstediğimiz kalıplarla şekil verip önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp tepsiye dizelim. 200 C de önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder