10 Ekim 2012 Çarşamba

YOĞURTLU KÖZ PATLICAN SALATASI




Bayram yaklaşması sebebi ile bu aralar koşuşturmalar iyice arttı. Kış hazırlıkları bitti demeden bayram temizliği aslında kışa hazırlık temizlik geldi :) Yaz ayları doğal koşuşturmaları bunlar, artık havalar soğuyunca bolca dinleniriz evde :) Ramazandan sonra gün için gelen arkadaşlar için hazırladığım salata tarifini paylaşayım istedim sizlerle.

  • 1,5 kg patlıcan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
  • yarım demet dereotu
  •  1 diş sarımsak tuz
Patlıcanları közleyelim ve ufak ufak doğrayalım. Yoğurt ve mayonezi çırpalım diğer tarafta dere otlarını  kıyalım. Yoğurda patlıcanlar, dere otu, ceviz, dövülmüş sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım. Servis tabağına alıp cevizle süsleyelim. Salatamız servise hazır.

Afiyet olsun...


4 Ekim 2012 Perşembe

DÜĞÜN KURABİYELERİ



Kardeşimin görümcesi Ayşegül için yaptığımız kurabiyeler. Biraz acemi işi oldu ama olsun yavaş yavaş pratik kazanacağız. Kurabiye tarifini daha önce vermiştim. Aynı tarifle yapılan kurabiyeleri farklı şekilde süsledik.




3 Ekim 2012 Çarşamba

PATATESLİ GÜL BÖREK



Aylar oldu ben yine ancak yeni bir şeyler paylaşabiliyorum. Hayat meşgalesi öyle sardı ki koşuşturmaları mı hafifletip tarif paylaşamıyorum. Aslında  bir çok yeni tarif deneyip resimliyorum ama galiba biraz tembellik ediyorum yayınlamada. Ramazan ayı yoğunluğu birde memlekete gidip gelme derken kış hazırlıkları işte artık burdayım. Lafı çok uzatmadan tarifi vereyim. Ramazandan sonra güne gelen arkadaşlarıma yaptığım patatesli gül börek.

  • 6 adet yufka
  • 7-8 adet haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • tuz, karabiber, pulbiber
Patatesleri rendeleyip baharatları ve tuzu ekleyelim. Diğer tarafta yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları çırpalım. Yufkaları 6 eşit parçaya bölüp üzerlerine yoğurtlu harçtan sürelim. Yufkanın geniş tarafına patates yayıp yuvarlayıp gül şekli verelim. Böreklerimizin üzerine yoğurtlu harçtan sürüp 200 C'de önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun ...