28 Aralık 2010 Salı

KEDİ DİLLİ MUHALLEBİ


Canı tatlı isteyenlere özelliklede sütlü tatlı isteyenlere birebir bir lezzet (tabii bu benim kanaatim). Bu sıralar sıkça yaptığım, tadanların oldukça beğendiği bu tarifi sizinlede paylaşayım istedim. Özellikle hazır muhallebi kaplarına koyunca pastaneden alındı sananlar oldu. Yapımı kolay ve lezzetli tarifleri tercih edenlere buyrun tarfi.
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 100 gr tereyağ
  • 1 paket krem şanti
  • 1 bardak süt
  • 15 adet kedi dili

Tereyağı tencerede eritelim, unu ekleyip karıştırarak kokusu çıkana kadar (iki üç dakika) pişirelim. Sütü ve şekeri ekleyip topaklanmaması için hızlıca çırpalım. Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alalım. Diğer tarafta krem şantiyi hazırlayalım. Pişirdiğimiz muhallebi ılınınca krem şantiyi karıştıralım. Beş parçaya kestiğimiz kedi dillerini kaselere alıp üzerini muhallebi ile kapatalım. Son olarak soğuduktan sonra ceviz ile süsleyip servis edelim.

Afiyet olsun...

24 Aralık 2010 Cuma

SOSLU PATATES SALATASI


Ahmed Asaf doğduktan sonra hayırlı osuna gelen halamlar için hazırladığımız sofradan bir tarif. Oldukça kolay ve lezzetli bir salata. Ben genelde bulgurlu yada sebzeli salataların yanına birde yoğurtlu salata olsun istiyorum. İşte bu tarif hem yoğurtlu, hem pratik, hem lezzetli. Biz severek tüketiyoruz umarım deneyince sizde seversiniz.
  • 10 adet haşlanmış patates
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, pul biber

Patatesleri küp küp doğrayalım. Yoğurt, sarımsak, tuz ve mayonezi çırpıp patateslerin üzerine gezdirelim. Son olarak pul biber serpelim.

Afiyet olsun...

22 Aralık 2010 Çarşamba

YOĞURT SOSLU PEYNİRLİ BÖREK


Bu sıralar sık sık misafirimiz geliyor, Ahmed'le birlikte zor ikramlıklar hazırlamak zor. Pratik, yufkalı börekler yapıyorum, buda onlardan biri. Hazırladıktan sonra buzluğa kaldırıp daha sonrada pişirebilirsiniz. Acil zamanlarda aniden gelen misafirler için iyi bir kurtarıcı. Bu arada kullandığım peynir köylü pazarından alınan köy peyniri. Lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim.
  • 1 kilo yufka
  • yarım su bardağı yogurt
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabarma tozu
  • peynir

Yoğurt, süt, sıvı yağ, yumurta ve kabartma tozunu bir kasede karıştıralım. Yufkaları sigara böreği için olduğu gibi keselim.( Ben bir yufkayı 12 parçaya ayırıyorum) Kestiğimiz yufanın bir tanesine sostan sürelim ve ikinci yufkayı üzerine kapatalım. Geniş tarafına peynirden koyup saralım ve uçlarını su ile yapıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve artan sostan üzerlerine sürelim. Son olarak böreklere susam serpip 200 C'de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

20 Aralık 2010 Pazartesi

ELMALI KEK



Kış mevsiminin en çok tüketilen meyvalarından biri elma. Böyle oluncada tariflerin içinde oldukça yer alıyor. Değişik tarifler ararken dikkatimi bu kek çekti. Fusunun mutfağından bu tarifi aldım. Yalnız bardak ölçüsünü biraz küçük tuttuğum için hamurum biraz az oldu. Siz keki yaparken bardağı biraz büyük kullanın. Bizim çok hoşumuza gitti umarım sizde beğenirsiniz.
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı+ 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

arası için

  • 5 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz

Yumurtalar ve şekeri yüksek devirde köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri sırasıyla katın, daha sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek katıp karıştıralım. Elmaları soyup rendeleyelim, fazla suyunu sıkalım. Elmaları, tarçını ve cevizi karıştıralım. Yağlanmış kare borcama hamurun yarısını yayalım. Üzerine elmalı karışımı yayalım, kalan hamuruda tepsiye yayalım. 160 C'de üzeri kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapalım.

Afiyet olsun...

6 Aralık 2010 Pazartesi

NOHUT SALATASI

Uzun zamandır pc başına geçemediğimden dolayı elimde paylaşılacak tarifler çoğaldı. Artık yavaş yavaş tarifleri vermeye başlıyorum. Tabii oğluşumun müsade ettiği sürece. Bu salata ramazandan resimlediğimiz bir tarif. Uzun zaman önce bir arkadaşımda tatmıştım, yapma fırsatını ancak bulabildim. Biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz.
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • yarım demet maydanoz
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 limon suyu
  • tuz, zeytin yağ

Bütün malzemeleri sırasıyla karıştırma kabına alıp karıştıralım. Zeytin yağ ve tuzu isteğe göre ekleyelim. Salata tabağına alıp servis edelim...

Afiyet olsun...

2 Aralık 2010 Perşembe

HOŞGELDİN BEBEK MAGNETLERİ

Küçük oğluşumuz hayatımıza gireli iki buçuk ay oldu. Oldukça zorlu bir serüvenden sonra dünyaya gelen bebeğimiz bir sürede gaz sancısı çekti. Artık çok şükür hem o hem ben iyiyiz. Yukarda gördüğünüz magnetler Ahmed Asaf gelmeden hazırladığımız hoşgeldin bebek hediyeleri. Ziyaretimize gelen yakınlarımıza bir hatıra. Doğumdan önce teyzelerimizle birlikte yaptık. Keçe ile kendi çıkardığımız kalıplarla yaptık. İsteyenlerden sipariş alınıp yapılır :) ...