31 Temmuz 2009 Cuma
TATİL ZAMANI
30 Temmuz 2009 Perşembe
HAŞHAŞLI PASTA
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- meyve sosu
Afiyet olsun...
28 Temmuz 2009 Salı
PEYNİRLİ POAÇA
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 çay kaşığı tuz
- 2 paket instant maya
- 2 yumurta
- 8 su bardağı un
- peynir
Kaynar su ve sütü karıştıralım, maya ve şekeride ekleyelim. Maya eridikten sonra sırasıyla yumurta akı, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım. İki katı olana kadar hamuru mayalandıralım. Hamurdan avuç içi kadar hamur alıp dikdörtgen şekilde açalım, sekiz dikdörtgen parçaya ayıralım. Dikdörtgenin bir tarafına peynir koyup yarıya kadar saralım diğer yarısını eşit aralıklarla şerit şerit keselim. Hamurun kesik ucunu açılmaması için alta alalım. Yarım saat kadar tepside mayalandırıp yumurta sarısı sürelim. 200 C de kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
24 Temmuz 2009 Cuma
ALİ NAZİK
- 1 kg patlıcan
- 400 gr dana eti
- 1 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- biber salçası
- 2 diş sarmısak
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
Patlıcanları ocakta közleyelim ılınınca soyup küçük küçük keselim. Eti oldukça küçük kıyıp tencerede kavurmaya başlayalım. Suyunu salıp çektikten sonra yeteri kadar sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanlarıda ekleyip kavuralım. Domatesleri soyup oldokça küçük kıyıp ete ekleyelim. Son olarak salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim. Süzme yoğurdu çok az su ile açıp sarmısak ve tuz ekleyip karıştıralım. Yoğurdu patlıcanlarla karıştırıp servis tabağına alalım. Etli sosu üzerine ilave edelim. Kızdırılmış tereyağ ile servis yapalım.
Afiyet olsun...
23 Temmuz 2009 Perşembe
KAKAOLU VİŞNELİ PASTA
keki için
- 4 yumurta
- 4 fincan pudra şekeri
- 3 fincan un
- 1 fincan buğday nişastası
- 25 gr kakao
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kaynar su
kreması için
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
kaplamak için
- 2 paket çikolatalı krem şanti
- 1 paket sade krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 kase çekirdeksiz vişne
Yumurta akları ve sarılarını ayrı ayrı cam kaselere ayıralım. Akları mikserle iyice çırpalım şekerin yarısını ekleyip krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım. Diğer tarafta yumurta sarıları şekerin kalaını ve kaynar suyu iyice çırpalım. Tahta bir kaşıkla bu iki karışımı birbiri ile karıştıralım. Un, nişasta, kabartmatozu, vanilya ve kakaoyu eledikten sonra karıştıralım. Yağlayıp unladığımız tepsiye hamuru yayıp 180 C de 40 dk pişirelim. Bu sırada kreması için süt, şeker, nişastayı karıştırıp pişirelim. Krema ılınınca krem şantiyi ekleyip çıroalım. Keki ortadan ikiye keselim ve kremanın tamamını kekin alt parçasına sürelim vişneleri de serpiştirip diğer parça keki üzerine kapatalım. Son olarak sütle çikolatalı ve sade krem şantileri karıştırıp kapmalama kremasını hazırlayalım. Pastayı kaplama kreması ile kaplayıp üzerine beyaz çikolata rendeleyelim. Ben son olarak krem şanti ve vişne ile şekil verdim. Bu kısmı tamamen evde olan malzeme ve sizin zevkinize kalmış.
Afiyet olsun...
7 Temmuz 2009 Salı
YOĞURT TATLISI
- 4 adet yumurta
- 3 çay bardağı yoğurt
- 3 çay bardağı un
- 3 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
şerbeti için
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- çeyrek limon
Yoğurt, yumurta ve şekeri çırpıp sırasıyla diğer malzemeleri karıştırıp yağlanmış tepsimize hamuru yayalım. 180 C de 30-35 dk pişirelim. Bu sırada şeker ve suyu kaynamaya bırakalım kaynadıktan sonra limonu sıkıp 10 dk kaynatalım. Şerbet ılındıktan sonra tatlının üzerine dökelim. Şerbeti tamamen çeken tatlıyı ceviz ya da hindistan cevizi ile servis yapalım.
Afiyet olsun...